Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kakav bi ovo bio tandem

Foto: Nova.rs/Shutterstock

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Banjaluci, pošto je sa 2:1 u setovima pobedio talentovanog Francuza Luku van Aša nakon skoro tri sata borbe.

Na konferenciji za medije srpski teniser je otkrio da bi voleo da bude trener i to ne bilo koga, nego Nika Kirjosa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Voleo bih da treniram Kirjosa, da postanem trener Kirjosu osvojio bi pet grend slemova, ali bi ga mnogo koštalo“, rekao je Novak.

Poznato je da Srbin i Australijanac dugo nisu bili u dobrim odnosima, ali se onda sve popravilo i okrneulo u trenucima kada je Đoković bio deportovan iz Australije, a Kirjos stao na njegovu stranu. Od tada je njihov odnos potpuno drugačiji, što se moglo videti i u finalu Vimbldona prošle godine, koje je Đoković dobio sa 3:1.

Kirjos je više puta isticao da bi verovatno završio karijeru nakon osvajanja grend slema, ali taj poduhvat još uvek nije napravio.

Sigurno je da bi u saradnji sa Novakom Australijanac digao igru na viši nivo, samo je pitanje koliko bi truda i rada mogao da uloži, odnosno koliko bi bio posvećen.

Kirjos je poznat kao veoma temperamentan momak, sklon skadalima i svađama, pa zato i nema zvaničnog trenera. Đokoviću bi to zvanje verovatno bilo veliki izazov u životu.

BONUS VIDEO Novak napravio ludnicu izjavom o Kirjosu: Hajde da prvo odemo na večeru, pa ćemo videti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar