Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno)

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, saopštio je spisak tenisera na koje računa za nastup na finalnom tuniru koji će od 25. novembra do 5. decembra biti održan u Madridu, Insbruku i Torinu.

Srbija se nalazi u grupi sa Nemačkom i Austrijom u grupi F, protiv kojih će igrati u Insbruku

PROČITAJTE JOŠ..

Troicki je na pripreme pozvao Dušana Lajovića, 34. tenisera sveta, zatim Filipa Krajinovića (42), Lasla Đerea (51), Miomira Kecmanovića (68) i Nikolu Ćaćića, 35. tenisera planete u dubl konkurenciji, a nakon odrađenih treninga sa spiska je ispao Đere, dok će se Novak Đoković pridružiti po završetku Mastersa u Torinu.

„Na žalost pravila ovog takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presećemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru. Prvi trener naše reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija. Ne otpisujemo Đerea, računamo na njega u budućnosti. Znam da mu je teško pala ova odluka, i sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada“, rekao je selektor Toricki.

Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu 20. novembra. Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije sledi susret sa reprezentacijom Nemačke.

U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

Bonus video: Poen koji može da dobije samo Novak Đoković

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar