Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno)

Novak Đoković je u Torinu izazvao pravu pometnju komentarom o povlačenju, ali je prvi reket sveta ubrzo ipak pojasnio svoje reči.

U iu govoru pri prijemu trofeja za najboljeg tenisera sveta za 2021. godinu Novak je rekao:

„Da, san se nastavlja i nadam se da ću igrati ovaj sport još dve godine“, tom prilikom upotrebivši termin „paio d’anni“, što na italijanskom znači „par godina“, mada se najčešće tumači kao „dve“.

Prvobitno objavljena informacija izazvala je blagu paniku među navijačima, pa je Novak morao da dodatno pojasni na šta je tačno mislio.

„Taj izraz znači ‘par godina’. Upotrebio sam termin ‘par’ sa značenjem – ne znam. Mislio sam na igranje na najvišem nivou – zašto da ne? Mislim, to bi bilo sjajno Nemam u glavi tačan broj godina kada je u pitanju igranje na ovom nivou takmičenja. Nemam granicu, i ne želim da ograničavam sebe jer još uvek uživam dok igram tenis i u takmičenju na najvišem nivou. Kao najbolji na svetu, nema razloga da razmišljam o napuštanju tenisa još uvek.“

Potom je dodao:

„Pazim na svoje telo zajedno sa timom, tako da verujem da neće biti povreda razlog za povlačenje. Nadam se da neće biti to, da ću se povući na svoj način, kad god taj momenat dođe, da ću biti siguran sam sa sobom da je to-to, da je taj deo života završen, da mogu da krenem dalje.“

Na kraju je usledio i deo koji će najviše obradovati navijače najboljeg tenisera planete:

„Ipak, ne osećam da je ‘iza ćoška’. Još uvek osećam da imam snage u nogama i srcu i glavi. Dok god je taj slučaj, guraću dalje, jer volim ovaj sport, i uživam dok se takmičim jer me to motiviše, izaziva i motiviše, što su najvažnije stavke koje me teraju da nastavljam da igram“, zaključio je Đoković.

Bonus video: Novakova imperija od Amerike do Srema

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram