Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Novak Đoković, najbolji teniser planete, prema tvrdnjama španskih medija, priprema se da nastupi na US Openu koji bi trebalo da počne 31. avgusta.

„Marka“ je podsetila da je Novak bio jedan od prvih koji je izrazio rezervu prema učešću na US Openu, pre svega zbog najavljenih restriktivnih mera zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, jedna od bojazni je da bi igrači koji učestvuju na US Openu, morali da ostanu u karantinu 14 dana po povratku u Evropu, tako da ne bi mogli da igraju u Madridu i Rimu, koji prethodne takođe najavljenom Rolan Garosu.

Španski dnevnik prenosi da ukoliko ATP do kraja jula reši problem, Novak bi mogao da otputuje u Ameriku i igra na US Openu.

Njegov cilj je, kako tvrde, da odigra turnir tamo i osvoji ga kako bi smanjio zaostatak u grend slem titulama za Rodžerom Federerom (20) i Rafaelom Nadalom (19). Novaku bi to bio 18. najveći trofej.

Novak je prošle godine na Flašing Medouzu predao meč u osmini finala Stanu Vavrinki, što znači da ima veliku šansu da osvajanjem takmičenja osvoji dosta novih bodova, pošto „brani“ svega 180.

Novak je tokom pauze zbog koronavirusa trenirao na tvrdoj podlozi u Marbelji, gde ima kuću sa teniskim terenom.

Đoković je proteklih dana, pre privatne posete Visokom, trenirao na tvrdim terenima u Akademiji Tipsarević, na podlozi koja je  identična onoj na US Openu.

Do prekida sezone, Đoković je igrao fantastično, osvojio je trofeje na ATP kupu, Australijan Openu i u Dubaiju i od starta godine ima seriju od 18 pobeda.

S druge strane, cilj Rafaela Nadala je Rolan Garos gde veruje da bi mogao da osvoji svoju 13. grend slem titulu u Bulonjskoj šumi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar