Sofija Žuk
Foto: Screenshot Instagram sofya_zhuk Verified

Od velike teniske nade do uspešne modeling karijere u samo nekoliko kratkih godina.

Pojavila se kao pravo tenisko čudo. Sa samo 15 godina je Sofija Žuk osvojila Vimbldon u konkurenciji juniorki.

Te 2015. godine je imala samo 15 kada je uspela da podigne trofej najpoznatijeg teniskog turnira na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Bila je izuzetno talentovana, ali tada nije bila među nosiocima. Njen put do trofeja je bio utoliko teži. Uspela je da uradi ono što nije pošlo za rukom ni Mariji Šarapovoj (petostruka grend slem šampionka), ali ni Ani Kurnjikovoj (dve titule na Australijan openu). One jesu podigle grend slem trofeje u seniorskim vodama, ali Vimbldon kao juniorke nisu osvajale.

Sofija je 2019. godine poražena u prvom kolu Vimbldona, a onda je odlučila da se povuče. Osvojila je 400.000 dolara u čitavoj karijeri i odlučila da je vreme za promenu profesije. Prosto bolovi su bili previše veliki.

Objasnila je jednom prilikom i sa čim je morala da se nosi i šta su joj rekli lekari.

„Čak i pre onog mog juniorskog šampionskog juriša na Vimbldonu, leđa su mi bila tako strašno da nijedan doktor nije hteo da mi pomogne. Moje telo nije dobro upijalo protein, pa su mi pršljeni bili skroz van svojih uobičajenih mesta. Išla sam na magnetnu rezonancu koja je pokazala da mi je kičma kao kod 50-godišnjakinja ili 60-godišnjakinja“, prenela je RT njene reči.

Ipak, odlučila je da pokuša da naplati lepotu, kao što je to godinama radila sa talentom. Ušla je u modeling vode, postala je prepoznatljivo lice širom Rusije, a sada je na Instagramu preti nešto više od 120.000 ljudi.

BONUS VIDEO Đoković besni zbog prvog servisa iako je razbijao Musetija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare