Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je izgledao kao da mu se žuri. Kao da je došao da odradi partiju tenisa protiv Lorenca Musetija pre nego što se posveti obavezama koje ga čekaju.

Slavio je srpski teniser u četvrtfinalu mastersa u Parizu sa 6:0, 6:3 za samo 75 minutai tako je poslao svima jasnu poruku: Tu sam i nemam nameru da idem bilo kuda.

PROČITAJTE JOŠ

Ubedljivo najstariji četvrtfinalista (stariji 11 godina od prvog sledećeg) razbio je mladog Italijana, a onda poručio šta je bio jedan od ciljeva.

Na komentar da je „izgledao zastrašujuće“ samo je uzvratio „Odlično, to i želim!“.

Pojasnio je kako je gledao na susret i pokazao zbog čega je veliki šampion.

„Prvi set danas je bio bio blizu perfekcije u svakom smislu. Početkom drugog seta se publika angažovala, pokušala da mu da podršku da se vrati u meč i povede uz brejk, ali sam odmah uspeo da vratim brejk u četvrtom gemu. To je bila prekretnica u meču, veoma bitan momenat, jer mu nisam dozvolio da povede sa više gemova i oseti da ima šansu. Nastavio sam da igram u istom ritmu, konstantno vršio pritisak, bivao veoma agresivan sa osnovne linije, sa obe strane. Na servisu je bilo oscilacija, ali kad je bilo potrebno dao je svoj doprinos pobedi. Igrao sam veoma brzo, veoma čvrsto i sve je na terenu bilo izvršeno kako je zamišljeno“, iskren je bio Đoković.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Zanimljivo da je ova pobeda i direktno zapušila usta svim hejterima, svima koji su ga prethodnih dana prozivali jer je „uzeo mesto“ Tejloru Fricu na Završnom turniru u Torinu.

Đoković je ovom pobedom stigao do novih 360 bodova u ATP trci i zauzima trenutno osmo mesto sa 3.080 vodova. Mogao bi čak da dođe i do sedme pozicije jer bi osvajanje titule stigao do 3.720 bodova, te bi tako pretekao Andreja Rubljova.

To znači da mu nije bilo potrebno pravilo o osvajaču grend slema koji samo mora da bude u Top 20 da bi se našao na Završnom mastersu. To znači da je sa samo 360 bodova sa grend slema ove sezone uspeo sebi da obezbedi mesto u Torinu.

Nije mu bilo dozvoljeno da igra Australijan open i US Open, nisu mu dodelili bodove sa Vimbldona i nije mogao da igra masterse u SAD i Kanadi. Ipak, uprkos svemu se našao na poslednjem turniru u sezoni.

BONUS VIDEO Đoković u svom stilu proslavio brejk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar