Novak Đoković je na udaru Bena Rotenberga svaki put
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Sraman i skandalozan potez uglednog španskog lista Marka, koji je je na naslovnoj strani na dan finala Rolan Garosa lansirao naslov: "Godina ĐoKovida". Jasno je da nisu imali nikakvu dobru nameru i da nije u pitanju igra reči, već nešto potpuno drugo.

U redu, sve razumemo, s druge strane mreže Novaku Đokoviću nalazi se njihov miljenik Rafael Nadal, ali to čime su se poslužili neka im ide na čast.

Jer je to prljav, nizak udarac, ispod pojasa.

PROČITAJTE JOŠ

Tekst je jasna aluzija na pandemiju novog virusa Covid-19, koji je napravio haos u svetu, ujedno i činjenici da je i Novak bio inficiran istim.

Upravo se u krajnje neprofesionalnom tekstu apostrofira da je prvi teniser sveta bio pozitivan na koronavirus tokom Adrija tura, koji je sam organizovao u Beogradu i Zadru, gde je došlo do prekida, zbog velikog broja zaraženih.

Ipak, to je bilo pre četiri meseca, pa nema razloga da se to provlači kroz štampu i to priznatog lista kakva je Marka, pa gle čuda, na dan finala Rolan Garosa u kojem se sastaju Đoković i Nadal.

Foto: marca.com

Naslov prati podnaslov „Masovna zaražavanja“, gde list podseća da je Nadal sebe čuvao i držao se daleko od svih, pošto je užasnut novim virusom, dok je Novak bio inficiran tokom „Adrija tura“, gde nije samo igrao tenis, već je išao na raznorazne žurke, fudbalske i teniske mečeve, aludirajući na ono što se dešavalo prvo na Dorćolu, kasnije i u Zadru.

U daljem delu tekst pominje se Đokovićeva strašna godina, s obzirom na to da ima skor od 37 mečeva bez poraza, ne računajući eliminaciju s US Opena od Karenja Buste kada je diskvalifikovan zbog pogađanja linijskog sudije lopticom u predelu vrata.

Inače, finale Rolan Garosa između Đokovića i Nadala možete uživo da pratite uz Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare