Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Organizatori Mastersa u Sinsinatiju objasnili su kako će izgledati turnir koji planiraju da od 20. avgusta održe na terenima Nacionalnog teniskog centra "Bili Džin King" u Njujorku.

Poznato je da je Američka teniska federacija odlučila da se Sinsinati održi ove godine na terenima gde se igra US Open, pre svega zbog pandemije koronavirusa, kako bi se lakše organizovala oba događaja po posebnim merama zaštite.

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno je da će u glavnom žrebu biti 56 igrača plus osam nosilaca u obe konkurencije, koji će biti slobodni u prvom kolu.

Mečevi kvalifikacija igraće se u četvrtak i petak 20. i 21. avgusta, a prvo kolo kreće za vikend.

Mečevi će počinjati u 11 časova po lokalnom vremenu (17 po centralnoevropskom), a finala u singlu su na programu 28. avgusta sa početkom od 14 časova po lokalnom, odnosno 20 po centralnoevropskom vremenu.

Teniseri i teniserke imaju rok da se prijave najkasnije do 27. jula, kada će biti objavljena lista od po 39 tenisera i teniserki koji će imati direktan plasman u glavni žreb.

Turnir se završava tri dana pre starta US Opena koji kreće 31. avgusta, a završava se 13. septembra.

Odlučeno je da se mečevi Mastersa ne igraju na dva najveća stadiona „Artur Eš“ i „Luis Armstrong“, već da se koristi „Grendstend“, na kojem će se igrati finala, kao i tereni broj 17, 10, 7, 8, 9, 11, 12, 14 i teren broj 15.

Loptice kojim će se igrati biće iste one koje se koriste i na US Openu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar