Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Rodžer Federer se neće penzionisati u 2021. godini tvrdi njegov dugogodišnji trener i prijatelj, Severin Luti.

On je u intervjuu za švajcarski magazin „Smaš“ najavio da će osvajač 20 grend titula nastaviti da igra nesmanjenom željom, ali prethodno mora da se oporavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Federer je u proteklih nekoliko meseci imao dva operativna zahvata na kolenu i neće igrati do kraja sezone.

„Povreda je stigla u najbolji mogući čas i još bolji kada se ima u vidu šta se dešava sa renkingom, mada ga to ne dotiče mnogo u emotivnom smislu. On nije neko ko se oseća frustrirano. Dan posle operacije je već planirao kako će provesti vreme sa porodicom. Ima tu jedinstvenu osobinu da održava velike ambicije bez da je opsednut ili frustriran kada se dese neželjene stvari“, kaže Luti.

Švajcarski stručnjak, koji je dugo godina na čelu nacionalnog Dejvis kup tima, vidi izvesnu paralelu sa povredom Federera iz 2016.

„Ima određene paralele. Oba puta je prošao kroz operaciju i u oba slučaja je bilo pogoršanja, tako da smo praktično morali da krenemo od početka, a trebalo mu je više vremena za rehabilitaciju. Od prvog momenta je gledao u budućnost sa optimizmom i entuzijazmom, svemu je prilazio na vrlo pozitivan način. Mislim da će mu mnogo biti od koristi to što je prošao u 2016“, smatra Severin.

Na pitanje kad bi Rodžer mogao da se povuče, s obzirom da je pominjao izvesnu mogućnost da se i to dogodi u dogledno vreme, Luti kaže da ne misli da će to biti tako brzo.

„Moj osećaj je da se neće povući brzo. I dalje voli da igra tenis, nikad ga nisam čuo kako kaže da želi da prekine i da promeni život ili da je umoran od putovanja. Ništa ne možete stopostotno da odbacite, ali gledajući ga kako i dalje uživa u tenisu i sa prijateljima svuda, ne mislim da će se povući u 2021“, zaključio je Luti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar