Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Jevgenij Kafeljnikov i Marat Safin, nekada prvi teniseri sveta, kažu da ne brinu za budućnost ruskog tenisa u narednoj deceniji.

Rusija je u poslednjih 25 godina imala dosta uspeha na teniskoj pozornici, Kafeljnikov i Safin su osvajali grend slem titule, a trenutno među 15 najboljih Rusi imaju trojicu tenisera.

PROČITAJTE JOŠ:

Danil Medvedev je peti, Andrej Rubljov 14, a Karen Hačanov je na 15. mestu. Dovoljna potvrda kvaliteta.

„Kada sam postao Top 10 igrač, Marat je bio šest godina mlađi od mene i želeo je da me stigne. Imali smo zdravu konkurenciju i jedan drugog terali da igramo bolje. Imamo sada trojicu među 20 najboljih i svi se takmiče jedan protiv drugoga. To je razlog zašto ruski tenis ima dosta uspeha“, smatra Kafeljnikov.

Popularni „Ženja“ je osvojio dve grend slem titule, Rolan Garos 1996. i Australijan open 1999. Takođe je uzeo zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000.

Medvedev, Rubljov i Hačanov se znaju iz juniorskih dana i svi su veliki prijatelji. Marat Safin, takođe bivši broj jedan, kaže da je sjajno gledati ih na delu.

„Imaju zdravu konkurenciju jer su pre svega dobri prijatelji. Izlaze zajedno i na večere, sjajni su momci, to je samo dobro za njih. I spremni su mnogo da uče, što je jako važno“, zaključio je Safin, šampion US Opena 2000. i Australijan opena 2005. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare