Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/Andrej Cukic

Još jedna teniska legenda govorila je o slučaju najboljeg igrača današnjice

Patrik Muratoglu, jedan od najpoznatijih teniskih trenera i osnivač čuvene akademije, odlučio je da stane u odbranu Novaka Đokovića i njegovih odluka.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković ni u jednom trenutku nije razmišljao da pogazi svoje principe i ostao je pri stavu da ne želi da u svoje telo unosi hemijske supstance, čak i ako one znače vakcinu protiv koronavirusa.

Zbog toga nije mogao da učestvuje na Australijan openu, a kasnije ni na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Sada je o tome govorio i Muratoglu, koji je u karijeri dugo sarađivao i sa Serenom Vilijams.

„Jedna od najvećih kritika na Novakov račun jeste da nije autentičan, da igra samo zato što želi da bude voljen i da ne pokazuje svoju pravu ličnost. Ja smatram da je istina potpuno drugačija, primer je pandemija koronavirusa. Smatram da bi neko poput Đokovića vrlo lako mogao da pronađe nekoga ko će da potpiše da je vakcinisan iako nije i da ljudi za takvu prevaru nikada ne bi saznali“, počeo je Muratoglu.

Pojasnio je i šta je zapravo mogao da uradi srpski teniser i kako to nikada ne bi moglo da bude otkriveno.

„Da je to učinio mogao je da igra na svakom turniru i da bude u poziciji da postane najveći igrač ikada, ali nije to učinio. Odbio je da vara. Kažem, za njega bi to bilo lako, nema šanse da bi ga uhvatili. Ne bi mu bilo teško da nađe nekog doktora u Srbiji i da to učini.“

Impresionirao ga je potez Đokovića.

„Novak je jedini vrhunski teniser koji je odbio dati prava na korišćenje svog lika za video igrice, jer smatra da igrice nisu dobre za decu. Odbio je novac i to je nešto posebno. Možda je napravio neke greške u komunikaciji, ali ja verujem da dela govore više od reči“, završio je Muratoglu.

BONUS VIDEO Novakov horor od dva meseca

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare