Foto: EPA/GLENN HUNT

Bivši australijski teniser, Sem Grot, kritikovao je Novaka Đokovića zbog poslednjih izjava o Dejvis kupu.

PROČITAJTE JOŠ

On smatra da su komentari srpskog asa kontradiktorni, osvnuo se na navode da će ITF uskoro doneti odluku gde će se finalni turnir Dejvis kupa igrati, a glavni kandidat je Abu Dabi.

U prethodnim godinama je takmičenje doživelo promene, a glavni investitor Dejvis kupa je Kosmos grupa ispred stoji i Đerar Pike, a koja je uložila tri milijarde dolara da u narednih 25 godina organizuje turnir.

Madrid je domaćin ove godine, a inicijative da Abu Dabi dobije tu ulogu nisu naišle na odobravanje.

Novak je rekao da je zadovoljan promenom Dejvis kupa, ali i da vreme treba poštovati tradiciju i istoriju i da bi domaćin takmičenja mogao da se menja.

Grot je, sa druge strane, osudio najboljeg igrača sveta jer je zadovoljan predlogom o promeni Dejvis kupa, a u isto vreme traži kraću sezonu.

„Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na 14-dnevnom događaju u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove ‘Davis Cup by Rakuten Finals’. Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Novak Đoković, koji se očito oglasio, opovrgavajući Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale.“

Grot navodi da je mnogo novca u igri.

„Nemam dokaze o ovome, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno“, zaključio je Grot.

On je inače tokom poslednjeg Australijan opena napao Novaka insinuacijama da je simulirao povredu, iako mu je pukao trbušni mišić.

Kada je obelodanjeno čak da je povreda pogoršana i da se rana proširila sa 1,7 na 2,5cm, navijači su na Tviteru pitali Grota hoće li se izviniti Novaku, do čega nije došlo.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića u Madridu pred Kazahstan u Dejvis kupu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar