Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Kanadski teniser Denis Šapovalov kaže da je dvonedeljni karantin u Australiji na njega ostavio negativne efekte.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogim teniserima nije prijalo što su morali da provedu 14 dana u sobi, dok je deo njih imao na raspolaganju samo pet sati treninga u toku dana pred prvi grend slem sezone.

I dok su se igrači žalili na smeštaj, hranu ili nešto treće, Novak Đoković je konkretno izašao sa predlogom da se smanji strogoća uslova karantina u Melburnu.

Njegov predlog je odbačen, a Đokovića su okarakterisali kao neodgovornog, jer se Australija takvim merama borila protiv koronavirusa.

Spomenuta borba je donela brojne poteškoće igračima i igračicama koje su tokom turnira imali s povredama. Nekima, kao Šapovalovu, zatvorenost psihički nije prijala ni najmanje.

„Pokušavam da ostanem van ‘mehura’ koliko god je to moguće. Posle Australije sam osećao kao da mi je to uzelo veliki danak. Zato sam došao u Dubai da bih trenirao i opustio se, povukao se iz Roterdama samo jer se nisam osećao spremno. Pokušavam da igram što manje turnira, mada novi turniri poput ovog pomognu da osetite nešto novo i što nije rutina“, kaže Šapovalov.

Svetski broj 12 je u Australiji ispao u meču trećeg kola turnira od Feliksa Ože-Alijasima u tri seta.

„Definitivno ne želim da igram mnogo ove godine, jer, ako će to biti uslovi poput ‘mehura’, mentalno će ekstremno teško biti tako zaključan. Naravno da je neverovatno igrati, ali kako nedelje prolaze, gubite strast za tenisom i mnogi igrači se bore sa time. Zato pokušavamo da smanjimo to koliko je moguće i uživamo u svakom meču koji izađemo da odigramo ove godine“, rekao je Šapovalov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar