Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Novak Đoković bi negde oko 21.30 trebalo da igra meč osmine finala na Mastersu Sinsinati, a protivnik mu je Amerikanac Tenis Sandgren.

Trenutno 55. teniser sveta je do susreta sa svetskim brojem jedan stigao pobedom nad Felikson Ožeom-Alijasimom, 6:7 (4), 6:2, 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ:

Sa Novakom se do sada sastajao dva puta, na Vimbldonu 2018. i iste godine na US Openu. Uspeo je da osvoji svega jedan set protiv broja jedan, ali kaže da je taj meč sa Novakom na stadionu „Artur Eš“ od pre dve godine bila jedna od stvari sa „spiska stvari koje mora da doživi“.

PROČITAJTE JOŠ: Tenis preokrenuo, iznenadio i čeka Đokovića u trećem kolu!

Ovog puta igraće na „Grendstendu“, to je najveći teren kada je reč o Sinsinatiju, jer nije dozvoljeno da se mečevi na mastersu igraju na dva najveća stadiona u kompleksu „Bili Džin King“.

Neće biti publike i Sandgren kaže da to neće mnogo promeniti u smislu pripreme za meč.

„Navikli smo da igramo bez publike i da nema ljudi koji vas gledaju, toga što stvara poseban pritisak na vas. Takođe, ti momci iz vrha su čarobnjaci da se mentalno podignu i pripreme za mečeve. Tako nešto može da bude lakše za momka kao što sam ja, ali Novak je ekstremno nadaren u igranju misaonih igrica. Mislim da neće imati ni najmanji problem da se motiviše za ove mečeve“, smatra Sandgren.

Amerikanac je podsetio na Novakovu izjavu iz finala Vimbldona prošle godine, kada je rekao da je to što su svi na stadionu skandirali „Rodžer, Rodžer“, on pretvorio u svojoj glavi u „Novak, Novak“.

„Kada je motivisan da igra, mislim da će biti maksimalno u meču. Kada čujete da je neko u stanju da skandiranje za protivnika u svojoj glavi pretvori un podršku za sebe, svesni ste da je u pitanju čovek koji mentalno veoma jak“, zaključio je Sandgren.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar