Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Posle šest meseci pauze najbolji teniser sveta Novak Đoković je odigrao zvanični meč.

I to ne u najboljim okolnostima.

PROČITAJTE JOŠ

Pročitajte još: Novak pobedio bolove u vratu i inspirisanog Berankisa

Srpski teniser je zbog problema sa vratom morao da odustane od takmičenja u dublu na Sinsinati turniru koji se održava u Njujorku i da se fokusira na pojedinačnu konkurenciju.

U prvom meču se sastao sa Litvancem Ričardasom Berankisom koga je savladao sa 7:6, 6:4.

Pročitajte još: Novak: Povreda me nervira, ali bolje sam nego dan pre

„Dobro je bilo ponovo se takmičiti. To smo čekali šest meseci. uslovi nisu idealni, ali tenis se vratio. Ovi uslovi su nešto na šta moramo da se naviknemo. Iako je čudno… Posle dobrog poena nema reakcije sa tribine, ne dobijamo nikakvu energiju, ali mislim da mi nije bilo teško da se fokusiram na terenu“, rekao je Novak.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ipak, istakao je da je bio svestan onoga što će zateći.

„Znao sam šta me čeka. Kada uporedimo naš sport sa Ligom šampiona ili evropskim fudbalskim ligama, američkim fudbalom ili NBA, NHL, nama je teško jer moramo da putujemo svake nedelje… Treba misliti na mnogo stvari, na primer o karantinu po povratku u Evropu. Hiljadu je detalja“.

Đoković je dodao da se trudi da bude optimističan.

„Pokušavam da razumem poruku ili signal svega. Ne možemo da utičemo na to šta se dešava u svetu, ali možemo na način na koji reagujemo. U poslednjih šest meseci postali smo bliži sa porodicama, zbog svega ovoga smo morali da usporimo. Mislim da nam je to trebalo, barem meni, da sagledam svoj život, da razumem neke stvari. Naravno, mnogo je toga i negativnog…. Ali, ovo je period transformacije, stvari neće biti iste“.

Iako od marta nije bilo turnira, prvi teniser sveta istakao je da je konstantno bio u kontaktu sa ostalim igračima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

„Niko nije mogao da predvidi ovo što se dogodilo u poslednjih šest meseci. Svi smo fokusirani na različite stvari, usredsređeni smo na porodicu, zdravlje, želimo da budemo sigurni da su svi zdravi i sigurni. Tenis je u drugom planu, kao i sve ostalo“, rekao je Novak i dodao:

„Bio sam u kontaktu sa igračima, pogotovo zbog Saveta, pokušao sam da budem dostupan, da smislimo najbolju strategiju sa ATP, Slemovima, Savezima… Mnogo toga se dešavalo. Iako nismo igrali šest meseci, bilo je izazova“.

Posle Sinsinatija, najbolje igrače čeka US Open, na kome neće biti Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

„Mislim da rasprava o tome ko je najbolji svih vremena nikad neće biti prekinuta. U Njujorku smo, pred nama je Gren slem. Njih dvojica nisu tu, ali to ne menja moj prostup. Želim da ostvarim dobar rezultat, gledam na njega kao i na svaki Slem iako se igra u drugim uslovima“.

Novak će za plasman u četvrtfinale Sinsinatija igrati protiv Tenisa Sandgrena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare