Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Iga Švjontek, tinejdžerka iz Poljske, nova je šampionka Rolan Parosa. Mlada teniserka je posle svega 80 igre pobedila Sofiju Kenin sa 6:4, 6:1 i tako osvojila svoj prvi Rolan Garos.

U odsustvu broja jedan i prošlogodišnje šampionke Pariza, Ešli Barti, Švjontek koja je na turnir stigla kao 54. na listi, iskoristila je šansu u potpunosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Odigrala je fantastično tokom turnira, nije ispustila ni set i apsolutno je zaslužila da na kraju podigne pobednički pehar.

PROČITAJTE JOŠ: Senzacija iz Poljske, Švjontek osvojila Rolan Garos!

Na ceremoniji dolele trofeja, kojoj je prisustvovala bivša šampionka turnira Meri Pirs, kao u bivša šampionka Vimbldona, Marion Bartoli, prva se malobrojnoj publici na stadionu „Filip Šatrije“ obratila poražena u finalu, Sofija Kenin.

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

„Čestitam Igi na tituli i zaista sjajnoj igri. Hvala publici, bilo je divno sve ovo videti. Hvala što ste me podržavali u ove dve nedelje, to mi mnogo znači. Volim Rolan Garos svim srcem, vi koji dolazite ovde činite sve da se osećamo kao kod kuće. Zahvalila bih se i ljudima iz mog tima, imali smo dve sjajne nedelje ovde u Parizu“, rekla je šampionka Australijan opena.

Potom je red došao na Poljakinju, koja nije imala unapred pripremljen govor.

„Izvinite, ali nisam dobra u držanju govora. Pre tri godine sam osvojila turnir, tako da ne znam kome prvo da se zahvalim“, progovorila je iz srca.

Priznala je da je kao devojčica sanjala o ovom trenutku.

„Prvo, hvala svima koji su ovaj turnir sjajno organizovali, srećna sam što možemo da se bavim o našim poslom i zabavljamo ljude. Posebno hvala Teniskoj federaciji Francuske. Svake godine sam gledala kako neko drugi podiže trofej ovde, a sada sam ja na tom mestu. Hvala i svim mojim zemljacima, znam da je tamo sada luda atmosfera. Hvala i mom timu. Uradili ste sjajan posao. Danas je rođendan jednom od njih, tako da je ovo moj najbolji mogući poklon. Konačno, želim da se zahvalim i mom tati i sestri, koji su ovde. Nadam se da su i svi ostali kod kuće jednako uživali i gledali ovaj meč. Treba li još nešto da kažem? Nemam ideju šta bih još rekla“, poručila je Švjontek nasmejavši sve na stadionu.

Njoj će za trijumf pripasti 2.000 poena i nagradni ček od 1,6 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar