Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Dobre vesti za Španca, svim silama napada titulu na Vimbldonu

Španski teniser Rafael Nadal pokušaće da osvoji Vimbldon po prvi put od 2010. godine, a kako teku pripreme za treći grend slem u sezoni otkrio je Mark Lopez, jedan od članova stručnog štaba.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je najpre trenirao sa Mateom Beretinijem od koga je izgubio, da bi kasnije bio poražen i od Frensisa Tijafoa.

Španac nije dobro prošao ni na egzibicionom turniru u Harlingemu, gde je pobedio Stena Vavrinku, ali je bolji od njega bio Feliks Ože-Alijasim.

„Imate dobre i loše dane. Ova travnata podloga ne prašta, sve se dešava veoma brzo. Treniramo sa igračima koji serviraju veoma dobro. U ovom momentu sve je pozitivno. Što se tiče problema sa stopalom, što je nešto što je uvek bilo najzabrinjavajuće, sve je u redu“, rekao je Lopez.

Lopez uprkos porazima nije zabrinut.

„Moramo da se prilagođavamo postepeno, u sredu smo videli dobar meč sa Vavrinkom u Harlingemu, sada se spremamo za utorak i prvi meč na Vimbldonu. Iz svega se mogu izvoditi zaključci, ali na kraju svega, ovo je samo trening. Bitno je da se svakog dana osećate komforno na podlozi na kojoj se malo igra u toku godine. Rafa ovde nije igrao tri godine. Svaki trening se računa, čak i kad se ne osećate dobro, jer vam to pomaže da korigujete stvari na sledećem“.

Nadal će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Franciska Serundola.

BONUS VIDEO VAR drama, poništen gol i Nadal koji besni

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar