Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Bivši najbolji igrač sveta želi da bude u završnici turnira

Britanski teniser Endi Mari nastupiće na predstojećem Vimbldonu na kom ima velike ambicije.

PROČITAJTE JOŠ:

Mari je na Vimbldonu osvojio dva trofeja, 2013. i 2016. godine, a nakon serije povreda i operacija ponovo pokazuje da ume da se nosi sa najboljima.

Šest godina nije uspeo da dogura dalje od treće runde na grend slemovima, a prošle godine ispao je u ranoj fazi od Denisa Šapovalova na Vimbldonu.

„Taj meč protiv Denisa Šapovalova u trećem kolu prošle godine bio je frustrirajući za mene. Nisam osećao da sam u stanju da uradim bilo šta dobro. Uradio sam toliko na planu rehabilitacije, treninga, ali nije se isplatilo. Nisam sebe doveo u poziciju da mogu da se takmičim u velikim mečevima na Central kortu. Te prilike su sve ređe i i to je ono što me još tera da nastavim da se borim. Jer verujem da ako sam fizički spreman, onda imam dobre šanse protiv najboljih igrača u tim mečevima“, kaže Mari.

I dalje veruje da može da dođe do završnice turnira, ali i trofeja.

„Ti veliki mečevi su razlog zašto još igram. Nisam tu da bih igrao samo meč drugog kola protiv Oskara Otea. Već da igram finale Vimbldona protiv Đokovića ili Nadala, ili Matea Beretinija. Sa nekim od tih momaka. To je ono što ja želim“, jasan je Mari.

Britanac je nedavno u Štutgartu igrao finale, a na putu do njega pobedio je Nika Kirjos i Stefanosa Cicipasa. Nakon tog turnira morao je da pauzira zbog povrede trbušnog mišića, ali je uspeo da se oporavi za Vimbldon.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ono što je bilo frustrirajuće poslednjih nekoliko godina na Vimbldonu je da nisam igrao dobar tenis u tim važnim mečevima na Vimbldonu. Možda sam u poslednjih nekoliko nedelja pokazao da kada sam fizički u redu i kada sam pripremljen, da sve može da bude daleko uzbudljivije“, zaključio je nekada prvi reket sveta.

Mari u prvom kolu Vimbldona igra protiv Australijanca Dakvorta.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar