Marat Safin i Novak Đoković
Foto: EPA/VASSIL DONEV

Marat Safin, legendarni ruski teniser, prisetio se dešavanja sa početka profesionalne karijere Novaka Đokovića kada je Srbin odlučio da mu se izvini.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je sa devet titula najbolji igrač u istoriji Australijan opena, a prvi meč u Melburnu ostao mu je u dugom sećanju. Napustio je teren pognute glave zbog čoveka koji mu je kasnije postao prijatelj.

Safin je slavio sa 6:0, 6:2, 6:1 za samo 74 minuta igre, a veliku pažnju je privukao njihov razgovor na mreži. Ipak, on nije bio poznat do nedavno.

„Ja sam igrao baš dobro. Bilo je to prvo kolo, a u njemu je uvek bolje da ste potpuno, 100 odsto koncentrisani, kako biste bez poteškoća prošli dalje. Željni ste toga da na terenu provedete malo vremena, jer nikad ne znate šta vas posle čeka. Novak je bio mlad, niko ništa nije znao o njemu. Morao sam da bude obazriv, svestan da on nema šta da izgubi. Ali, bilo mi je drago što je i za mene i za njega navijalo mnogo ljudi rodom iz Srbije i Rusije“, rekao je Safin na početku prisećanja na taj momenat.

Nakon 16 godina je danas veliki prijatelj srpskog tenisera otkrio i detalje razgovora na mreži.

„Đoković mi je posle meča rekao „Izvinjavam se!”. Verovatno jer je delovalo da sam imao lak posao. Ipak, dao je sve od sebe, bio sam ubeđen da će on postati veliki teniser i to sam mu odmah i kazao. Tada je bio tek 17-godišnjak, i to sa ogromnim potencijalom. Poželeo sam mu sve najbolje, kao i dugu, uspešnu karijeru.“

BONUS VIDEO Novak Đoković izjava posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar