Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Andrej Rubljov je prvi dan takmičenja na "Adrija turu" u Zadru završio uz dve pobede. Posle Marina Čilića, bio je bolji i od srpskog tenisera Danila Petrovića, u tom duelu je slavio sa 4:2, 4:1 .

Imao je Danilo velike šanse da napravi još jedno iznenađenje. Posle pobede nad Zverevim, prikazao je veoma dobru igru i protiv 14. na svetu, ali Rus je na kraju imao više snage, koncentracije i nerava i zasluženo je pobedio.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom setu, Petrović je u gotovo svakom od servisa protivnika bio blizu brejka, ali je zakazao u odsudnim trenucima. Rubljov je to iskoristio, na 3:2 je napravio brejk i dobio set.

Potom je iskoristio taj nalet adrenalina da dobije tri gema zaredom, povede sa 3:0 i praktično, bilo je teško za Petrovića i da pomisli na preokret. Uspeo je da dobije jedan gem, ali je potom Rubljov dobio naredni, time u meč.

„Ne znam šta da kažem. Srećan sam što se takmičim. Ovo je sjajna prilika da se igraju dobri mečevi. Dobio sam dva meča danas, zadovoljan sam, ali sutra je novi dan. Isti su uslovi za sve. Danilo je imao mnogo šansi, ali sam se dobro branio. Imao sam sreće i na jednom voleju. Mogao je da dobije prvi set, ja sam bio opušteniji u drugom. U ovom uslovima sve ide nakeko brzo“, kaže Rubljov.

Kaže da ne razmišlja o tituli.

„Igram najbolje što mogu, ne razmišljam mnogo o tome. Sutra igram sa dobrim prijateljem, Aleksanderom Zverevom, biće težak meč. Igrali smo zimus u Australiji, znam šta me očekuje“, dodao je Moskovljanin.

Petrović žali za propuštenim šansama.

„Čestitam Andreju. Prvi set sam imao dosta šansi, 30:40, drugi gem 15:40, posle 30:40… Protiv igrača kao Andrej ako ne iskoristite, budete kažnjeni. Trudio se da drugi set držim nivo, on je digao brzinu. Dobio je samopouzdanje, sve što nije išlo, krenulo mu je. Nisam toliko loše odigrao drugi set, ali on je podigao na viši nivo, svaka mu čast“, zaključio je srpski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar