Viktor Troicki Foto:Nemanja Jovanović

Ben Rotenberg, američki novinar i poznati kritičar Novaka Đokovića prokomentarisao je penzionisanje Viktora Troickog.

Troicki je u sredu porazom od Brendona Nakašime završio karijeru u kvalifikacijama za Vimbldon, za koji se nadao da će mu biti poslednji turnir.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, posle pobede nad Kristoferom Jubenksom, nije savladao i Nakašimu, 138. igrača planete i rešio je da se povuče.

„Viktor Troicki koji je rekao da završava karijeru na Vimbldonu, ispao je posle poraza od Brendona Nakašime u drugoj rundi kvalifikacija. Njegova karijera je bila prilično divlja vožnja“, rekao je Rotenberg.

Tu „divlju vožnju“ obeležile su tri ATP titule u singlu, Dejvis kup 2010, ali i dve titule u dublu.

Uz to, Troicki je svojevremeno bio neosnovano sankcionisan na 18 meseci (kasnije kazna smanjena na 12 meseci) zbog kršenja pravila u vezi sa doping kontrolom 2013.

„Stavio bih ruke u vatru za Viktora. Dok smo radili zajedno, nikada nije uzeo nešto što je zabranjeno. Rečeno mi je da se nije osećao dobro nakon meča u Monte Karlu 2013. godine“, rekao je Viktorov tadašnji trener Jan De Vit o tom slučaju.

Troicki je 2011. bio 12. teniser planete, ali i prvi teniser u istoriji koji je osvojio sva tri veća timska takmičenja Svetski timski kup, Dejvis kup i ATP kup.

Najbolji rezultati na grend slemovima su mu četvrtfinale Rolan Garosa, drugo kolo Australijan opena, treća runda Vimbldona i druga na US Openu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar