Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novak Đoković je izgubio korak u trci za titulu najboljeg tenisera svih vremena sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, ali i ne pomišlja da je trka gotova.

Po završetku Rolan Garosa, svetski broj jedan ima tri pehara manje i od Federera i Nadala (20-20-17), ali i dalje veruje da može ne samo da ih stigne, već i prestigne.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da mislim da je prekasno verovatno bih završio karijeru danas, ali pošto ne mislim tako, nastaviću dalje koliko god imam goriva u nogama i koliko god imam ljubavi i želje da nastavim da se bavim ovim sportom, kao i da se iz dana u dan trudim da budem bolji igrač. Taj jedan poraz, iako je finale Gren slem turnira, ne može toliko da me poremeti. Razvio sam vremenom ‘debelu kožu’, ne dozvoljavam da me poljuljaju spekulacije i situacije ove vrste. Mene i Nadala, a pogotovo Federera, odjavljivali su i penzionisali mnogo puta i mnogo godina unazad“, rekao je Novak u razgovoru za srpske medije.

PROČITAJTE JOŠ: Rafa stigao Federera, imaju po 20 grend slem titula

Novak je svestan da je deo specifične grupe igrača i kaže da ga poraz u Parizu neće zaustaviti u nameri da ispuni svoje velike ciljeve.

„Nas trojica i dalje pokazujemo i dokazujemo da smo najbolji igrači na svetu uprkos svim pritiscima sa strane i očekivanjima da bi trebalo da okačimo reket o klin. Ja i dalje imam veliku želju da igram, jer je ovaj sport za mene i igra i ljubav, ali i užitak. Uz to, profesionalne ciljeve imam i dalje, to je da budem istorijski broj jedan i imam najviše grend  slemova. Kada budem ostvario jedan, za koji imam veće izglede, za taj renking, nadam se već sledeće godine, onda ću se usredsrediti u potpunosti na slemove i pokloniti svu pažnju njima. Naravno, neće to biti neka velika razlika, jer i u poslednjoj deceniji moje karijere oni jesu najbitniji, ali ipak će biti određenih promena u mom pristupu, rasporedu i kalendaru“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare