Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Rafael Nadal, osvajač 20 grend slem titula u karijeri, rekao je posle trijumfa nad najboljim igračem sveta, Novakom Đokovićem, da nije ljubitelj reči "osveta".

Španac je doduše priznao da je negde u pozadini misli bio taj prošlogodišnji finalni meč na Australijan openu u kojem je izgubio od Novaka sa 6:3, 6:2, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da, pobeda me čini zadovoljnim, ali kao što svi znate, ja nisam ljubitelj osvete. Jednostavno prihvatam kada stvari ne idu onako kako želim. U Australiji je igrao izvanredno. Meni je bilo jako teško da aigram jer je tada bio predobar. Danas je bilo suprotno, posebno u prvih dva i po seta. Stvarno ne brinem mnogo o tome. Iskreno, nemam bolji osećaj zbog toga što sam pobedio 6:0, 6:2, 7:5, a ne recimo sa 6:4 u petom setu. Čak je i lepše dobiti sa 6:4 u petom setu nego sa 3:0, zar ne? To je lično više zadovoljavajuće nego trijumf u tri seta. Ipak, dobiti Novaka tim rezultatom govori da sam mnogo toga auradio dobro“.

Španac je ipak priznao da je pomalo sumnjao u sebe, pre svega zato što nije odigrao dovoljan broj mečeva od početka godine. Uoči meča sa Novakom tako nešto može da bude veliki problem.

„Sumnje su deo života. Uvek to ponavljam. Za mene je to dobro, jer to znači da sebe ne smatrate predobrim. Godina je bila teška za svakoga. Moja priprema za ovaj turnir nije bila savršena, ali sam ipak dugo vežbao na šljaci jer nisam igrao u Americi. Sumnjao sam do pred meč, svakako. Ipak, istina je da je moj nivo samopouzdanja i tenisa napredovao iz dana u dan tokom celog turnira. Imao sam bolji osećaj u polufinalu. Pre svega za lopticu, trenirao sam i ovog jutra, pa je išlo zagrevanje…Nisam bio previše samouveren, jer to ne smete biti kada idete na megdan Novaku, ali sam verovao da ću odigrati pozitivan meč“, objasnio je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar