Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Švajcarski teniser Rodžer Federer veruje da ima realnu šansu da dogura daleko na ovogodišnjem Vimbldonu, uprkos lošim rezultatima skorijih nedelja.

Nije se dobro proveo ni u Ženevi, ni u Haleu, u oba slučaja je gubio u ranim fazama turnira od Pabla Anduhara i Feliksa Ože-Alijasima, ali je na Rolan Garosu dogurao do četvrtog kola.

PROČITAJTE JOŠ:

Najteže mu je pao poraz od Ože-Alijasima, kada je u meču igrao „vruće glave“.

„Imao sam momenat gde mentalno jednostavno nisam bio srećan time kako se stvari odvijaju. Kad su se one mentalno poremetile već sam gubio brejk u trećem setu. Možete reći da bih ga izgubio svakako jer je Feliksova dobra igra mene dovela dotle. Postoje razni načini da se izgubi, ali tu je i standard koji postavljam sebi u vezi sa mnogim stvarima“, rekao je Federer, a preneo ATP.

On je još pre nekoliko dana stigao u London i odmah se zaputio u Ol Ingland Klab gde startuje treći grend slem sezone.

„U Haleu sam se ponašao kao tokom svojih juniorskih dana, ali znamo da se to neće desiti na Vimbldonu jer sam maksimalno raspoložen“, dodao je Federer.

Vimbldon je prošle godine otkazan zbog pandemije koronavirusa, a sada će titulu iz 2019. braniti Novak Đoković koji je u finalu pobedio upravo Federera.

„Dobra stvar je što sam sada ovde, spreman sam, uzbuđen i nabrijan. Znam da mogu mnogo bolje. Mislim da sam izvukao pozitivne stvari iz prethodnih nekoliko nedelja i da ovde na Vimbldonu imam šansu. Znam da ako uđem u igru, dolazim do druge nedelje, što je trenutni cilj. Da postanem jači i bolji kako svaki meč prolazi. Verujem da je to moguće. Došao sam ovde psihički jak u odnosu na polsednji set u Haleu i to je ono što definitivno nije bio standard koji mi se dopada“, kaže Federer.

Da podsetimo, Federer će na startu Vimbldona ove godine igrati protiv Adrijana Manarina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar