Novak Đoković i Rodžer Federe
Foto: Screenshot Youtube Jumbo Jet /EPA-EFE/NIC BOTHMA

Vimbldon počinje 28. juna, ali još uvek nije odlučeno koji teniser će dobiti najveće privilegije na ovom prestižnom turniru. Britanci se nalaze u dilemi kome dati predsednički apartman - Novaku Đokoviću ili Rodžeru Federeru.

Naime, zbog pandemije koronavirusa je tokom 2020. godine treći grend slem u sezoni otkazan, a ove će biti održan pod posebnim uslovima.

PROČITAJTE JOŠ

Uključuje prtokol koji predviđa organizaciju „mehura“, tačnije uslova u kojima teniseri, teniserke i njihovi treneri neće moći da se kreću potpuno slobodno.

Kako prenosi britanski „Dejli mejl“ igrači neće iznajmljivati kuće u blizini kompleksa kao prethodnih godina, već će svi biti smešteni u hotelu „Park Plaza“ koji ukupno ima 1.109 soba i apartmana, ali samo jedan od njih nosi atribut predsednički.

Upravo zbog toga organizatori moraju da odluče da li će Đoković ili Federer dobiti ovu privilegiju. Najam jednokrevetne sobe u ovom hotelu košta 220 funti, dok je za dvokrevetnu potrebno izdvojiti odo 280 funti za veče.

Predsednički apartman je simbol luksuza jer ima čak 132 kvadrata i u njemu mogu da budu smeštene četiri odrasle osobe i dvoje dece, a pogled iz sobe pokazuje Temzu u svom sjaju.

Upravo zbog toga se o tome i vodi velika polemika kome treba dati ovu privilegiju.

Ovaj hotel je podignut 2010. godine, a udaljen je 45 minuta vožnje od kompleksa Vimbldona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare