Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Vrlo je moguće da Rodžera Federera više nećemo gledati na Australijan openu, mišljenje je Toda Vudbrižda, jednog od najboljih dubl tenisera u istoriji.

Švajcarac je odlučio da preskoči turnir u Melburnu jer ne bi bio potpuno spreman kako proces oporavka od povrede traje znatno duže nego što je očekivao.

PROČITAJTE JOŠ

Po prvim prognozama je nakon dve operacije kolena Federer tokom oktobra trebao da dostigne idealnu formu, ali još uvek ne uspeva da uhvati pravi ritam.

Zbog toga je odlučio da preskoči turniru u Melburnu koji se igra od 8. do 21. februara (kasnije nego što je prvobitno planirano), a Švajcarca ćemo na terenu videti tek u martu.

„To što Rodžera neće biti u Melburnu je veliko razočaranje za sve. Sasvim je moguće da ga nikad više nećemo gledati u Australiji, na grend slemu, što bi bio veliki gubitak. To je očekivano, ali mislim da bismo svi voleli da on ode onako kako želi, a ne zato što mora“, rekao je Vudbridž.

Smatra da osvajač 20 grend slem titula nije odlučio da dođe kako sebi ne bi napravio problem za kasniji deo sezone, kada je kao primarne ciljeve izdvojio Vimbldon, Olimpijske igre, te US Open.

„Teškoća za Rodžera je u tome što još nije fizilki spreman, ali i to što još nije igrao u karantinu. Verovatno je i to drugo bila ključna stvar da odluči da ne dođe ove sezone. Sada je teško reći i kada bi on mogao da zaigra. Sve zavisi kakva bude situacija sa koronom. Njegovi ciljevi su, pretpostavljam Olimpijske igre i Vimbldon. Mislim da je London najveća šansa da osvoji grend slem. Ipak, ako bude propustio veći deo sezone, biće teško da odigra dobro ceo turnir.“

Federer koji će 8. avgusta ove godine napuniti 40 godina nakon dve operacije kolena moraće mnogo da radi na oporavku nakon svakog meča.

„To je najveći izazov. Ne taj prvi ili drugi meč po povratku, jer je u stanju da odigra dobro. U pitanju je oporavak. Posle dva naporna meča, da li će imati snage i za treći? Kako će telo reagovati, hoće li noge biti teške i umorne? To su sve stvari koje su važne u njegovim godinama“, zaključio je Vudbridž.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar