Rodžer Federer
Rodžer Federer Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Robert Federer, otac Rodžera Federera kaže da on i njegova supruga Linet nisu mogli da predvide koliko će daleko Rodžer stići.

Njih dvoje su nedavno razgovarali za švajcarski Blik povodom 40. rođendana teniskog maestra. Linet je Rodžera trenirala kada je bio mali i već tada je bio aktivan i imao je stalnu potrebu za kretanjem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bio je zabavan, aktivan, uvek je imao i mnogo prijatelja. Sa njim se uvek nešto dešavalo. Mogli ste brzo da primetite koliko ima poriv da se kreće. Uzgred, i ja sam bila takva. Nebitno da li je na skejtbordu, biciklu ili igra ping-pong i skvoš sa Robijem“, rekla je Linet.

Ona dodaje da je lepo što se njen i Robertov sin zabavlja, a otkako je prohodao, uvek je uz sebe imao neku loptu. Međutim, ni ona ni Robert nisu mogli da znaju da će Federer postati teniser i osvojiti 20 grend slem titula.

„Ljudi su često pričali da mu je talenat vanserijski jer je uvek dobro umeo da kontroliše loptu, od najranijeg uzrasta. Ali mi nismo mogli da predvidimo neverovatan uspeh koji je postigao kasnije“, rekla je Linet, a njen suprug je dodao da ga nikad nije zamišljao kao zvezdu.

„Nikad ga nismo videli kao buduću Zvezdu, pa nismo ni živeli sa tim na umu. Dugo vremena sam čekao da vidim kako će sve da se odvije i ispadne“, rekao je Robert Federer.

Rodžerov otac kaže da Rodžer liči na njega, dok Linet Federer tvrdi da je sin na nju povukao osobinu discipline i priznaje da nije verovala da će igrati tenis i sa 40 godina.

„Ne, nismo očekivali, ali svakako on prati svoj instinkt i ljubav prema sportu. Uz to, njegovo telo je dobro izlazilo na kraj sa konstantnim naporima tokom prethodnih 25 godina“, istakla je Linet Federer.

BONUS VIDEO: Otac Milice Mandić o uspehu svoje ćerke, zlatu u Tokiju i muralu u „Stepi“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar