Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da će tekuća godina biti veoma zanimljiva i izrazio da jedva čeka da opet zaigra tenis.

Federer, koji je na pragu 40. rođendana, nije igrao godinu dana, a onda je odigrao turnir u Dohi gde je ispao od Nikoloza Basilašvilija, posle pobede nad Danijelom Evansom.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos tome što ga muče povrede i što je poslednje vrhunske partije prikazao još na Vimbldonu 2019. godine, Rodžer smatra da je sada bolji nego početkom dvehiljaditih kada se tek probijao na ATP listi.

„Ne mogu da dočekam da opet igram mečeve. Mislim da sam sada mnogo bolje izbalansiran u svojoj igri. Vremenom sam bio u stanju da prilagodim određene detalje mom stilu igre, radu stopala i tehnologiji reketa koja mi omogućava da igram bolje sada nego recimo kada sam imao 20 godina“, rekao je Federer za Uniklo, a prenosi Tennis head.

Dodao je i da mu motiva ne nedostaje, te da želi da igra „kao mladić“.

„Srećan sam jer se dobro osećam, kolena su ok iako su se dugo oporavljala od povreda“, dodao je Švajcarac. Da podsetimo, on planira da igra turnir u Ženevi od 16. do 22. maja, a onda i Rolan Garos.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar