Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Endi Rodik, nekadašnji američki teniser i svetski "broj 1" svrstao se među kritičare grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa.

Cicipas je u subotu na nedelju poražen od Saše Zvereva (6:4, 3:6, 7:6) u polufinalu Sinsinatija, a u tom meču je pokrenuo kontroverzu u vezi sa takozvanim „koučingom“ (savetovanje s trenerom prim. aut).

Grk je u jednom trenutku meča pokupio torbu i telefon i otišao u toalet na pauzu koja je dopuštena teniskim pravilima. Zverev se zbog toga bunio kod sudije u stolici, ukazavši upravo na činjenicu da je Stefanos odneo i telefon.

Reditelj prenosa je potom prebacio kadar na Cicipasovog trenera koji je koristio telefon, zbog čega su mnogi i posumnjali u koučing.

„Da se osvrnemo na činjenice da bismo došli do mišljenja. On ima istoriju prekršaja koučinga sa svojim ocem. To je činjenica. Ove nedelje je više nego uobičajeno izlazio s terena i posle prošlonedeljne pažnje koju je skrenuo u Kanadi“, počeo je Rodik izlaganje za Tennis Channel.

Dodao je i da je upravo Zverev skrenuo pažnju na to da Cicipasov otac šalje poruku svom sinu, dok je ovaj u toaletu.

„Ako postoji iole malo poštovanja među top teniserima, onda svakako morate da budete potpuno sigurni i ubeđeni, posebno kad dobijate (Zverev vodio u tom trenutku) da nekog prozovete tako javno“, kaže Rodik.

VErovatno najveća stvar je što se vraća iz toaleta i potpuno menja taktiku. Nije igrao servis-volej nijednom u celom prvom setu, a onda izađe i od prvog gema drugog to odigra tri, ili četiri puta? Dokazi ne izgledaju baš dobro po Cicipasa“, istakao je Amerikanac.

BONUS VIDEO: Novakova 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar