Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Na terenima US Opena od 22. do 28. avgusta biće održan turnir Sinsinati, a tri dana kasnije će početi grend slem. Vrednost celog projekta se procenjuje na oko 60 miliona dolara, a organizatori su objavili rigorozna pravila kojih će morati da se pridržavaju svi učesnici.

Organizatori su na poseban način organizvali svaki korak učesnika i njihovih najbližih saradnika pa je svakom igraču obezbeđeno po dve hotelske sobe u kojima je dozvoljen boravak najviše po dva gosta. Iako je samim tim broj ljudi jednog tima ograničen na četiri, još nije striktno definsan konačan broj ljudi.

Kad je putovanje u pitanju svi igrači u Njujork dolaze u svojoj režiji, ali će im, u slučaju da turnir bude otkazan, biti obezbeđena naknada. Takođe, čelnici US Opena istakli su da imaju uverenja Vlade SAD da igrači i njihoivi timovi neće imati problema prilikom ulaska u zemlju, a svi igrači i njihovi saradnici će biti testirani na koronavirus odmah po dolasku u hotel.

PROČITAJTE JOŠ

Troškove boravka snosiće Teiska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država, a igrači će biti u prilici da zakupe dodatne kuće van Menhetna o svom trošku, a cena se procenjuje na oko 40.000 dolara. Takođe, igračima su omogućene sve dodatne usluge poput proširenog fitnes-centra, sobe za oporavak, privatnih fizioterapija, salona za igrače.

Zvanični prevoz od hotela igrača do Nacionalnog teniskog centra će se obavljati autobusom kapaciteta 55 putnika, ali korišćenjem samo 25 do 50 posto njegovog kapaciteta. Vozač će biti izolovan, iza pleksiglasa, a vozilo obimno očišćeno pre i posle svakog odlaska.

U saopštenju su obrazložena i pravila vezana za obroke. Restoran za igrače radiće za doručak, ručak i večeru, a dostupna će biti i hrana za poneti.

Svlačionice i fitnes centri će se koristiti uz poštovanje pravila socijalnog distanciranja, čišćenja i ventilacije vazduha. Tuširanje će biti dozvoljeno uz dodatne mere higijene i poštovanje socijalne distance. Separei će biti dostupni kao privatni saloni za prva 32 nosioca, a kako budu postajali slobodni, pripadaće sledećem najbolje rangiranim igračima.

Testiranja na koronavirus će se obavljati pre puta u SAD i tokom turnira. Predvišeno je da igrači budu testirani dva puta nedeljno što se može promeniti u skladu sa upustvima nadležnih. Takođe, merenje temperatura i upit o simptomima na dnevnom nivou. Ukoliko je igrač pozitivan na testiranju ili pokazuje simptome, biće odmah izolovan i pratiće medicinske protokole.

Svi igrači i gosti će morati unutar kompleksa da nose maske osim ukoliko treniraju i igraju mečeve na terenu ili tokom treninga u teretani. Pravila socijalnog distanciranja moraju da se poštuju svuda, a ulazi i izlazi za igrače i timove biće označeni i u kompleksu i u hotelu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar