Kirjos
Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je da je Teniski savez SAD sebičan, pošto namerava da organizuje US Open od 31. avgusta.

Navodno, organizatori grend slema u Njujorku doneli su odluku da se takmičenje održi bez prisustva publike.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Simona Halep izrazili su zabrinutost zbog planova da se organizuje US Open, pošto se u Njujorku svakodnevno zabeleži stotine novih slučajeva koronavirusa.

Kirjos je rekao da će spremiti „zaštitno odelo“ za put u Njujork.

„Ljudi koji žive u SAD naravno da guraju da se održi US Open. To je sebično. Pripremiću zaštitno odelo kada krenem na put iz Australije, a onda po povratku idem u karantin dve nedelje“, naveo je 40. teniser sveta na Tviteru.

Prema pravilima u Australiji, svako ko dolazi u zemlju iz inostranstva mora da ide 14 dana u karantin. SAD imaju najveći broz zaraženih koronavirusom i najveću stopu smrtnosti od tog virusa, a država Njujork je najpogođenija sa više od 30.000 umrlih.

PROČITAJTE JOŠ

Njujorška opština Kvins, u kojoj se održava US Open, ima drugi najveći broj umrlih od svih ostalih opština u SAD, preneo je BBC. Vimbldon je otkazan, a organizatori Rolan Garosa nadaju se da bi turnir mogao da se održi na jesen u Parizu.

Očekuju se stroga pravila u slučaju da se US Open održi, uključujući i to da igrače može da prati samo jedna osoba tokom celog turnria. Đoković je rekao da je to „ekstremno“, a Nadal je da nema mnogo želje da brani titulu na Flašing Medouzu.

Španac je poručio kako bi tenis trebalo da se vrati kada svi igrači budu mogli bezbedno da putuju na turnire. Britanac Den Evans smatra da te restrikcije „nisu velika stvar“, dok je Amerikanka Danijel Kolins kritikovala Đokovićev stav.

„Lako je kada neko tokom karijere zaradi 150 miliona dolara i govori ljudima šta da rade sa njihovim novcem, a onda odbije da igra na US Openu“, navela je 51. teniserka sveta.

Takmičenja na WTA i ATP turnirima prekinuta su najmanje do kraja jula zbog pandemije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar