Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Guverner države Njujork Endrju Komo rekao je da će teniski grend slem turnir US Open biti održan u Njujorku u planiranom terminu od 31. avgusta do 13. septembra, ali bez publike.

„Uzbuđeni smo zbog US Opena, koji će biti održan u Kvinsu, od 31. avgusta do 13. septembra. Biće igran bez prisustva navijača, ali moći ćete da gledate mečeve na televiziji. To prihvatam“, izjavio je Kuomo, čime je podržao nameru Američkog teniskog saveza (USTA) da turnir bude organizovan.

PROČITAJTE JOŠ

„Neverovatno smo uzbuđeni jer je gradonačelnik Kuomo, zajedno sa državom Njujork, danas potvrdio naš plan da organizujemo US Open“, rekao je Majk Daus, izvršni direktor USTA.

„Prepoznajemo ogromnu odgovornost zbog organizovanja prvog globalnog sportskog dogadaja u ovim izazovnim vremenima, i uradicemo sve da bude što bezbednije, minimizirajući sve potencijalne rizike. Sada možemo dati šansu navijačima širom sveta da gledaju kako se vrhunski teniseri bore za titulu na US Openu, dok pokazujemo da je tenis idealan sport za socijalnu distancu“, naveo je Daus.

Profesionalni ATP i WTA turniri obustavljeni su u martu zbog izbijanja pandemije Kovid-19, zbog čega je „izbrisano“ više od 40 dogadaja širom sveta.

US Open je obično četvrti i poslednji grend slem turnir svake sezone, ali bio bi drugi ove godine, posle Australijen opena, koji je završen pocetkom februara.

Rolan Garos, čiji je termin u maju, odložen je za kraj septembra i trebalo bi da počne nedelju dana posle US Opena, dok je Vimbledon potpuno otkazan, prvi put od kraja Drugog svetskog rata 1945. godine.

Izvršni direktor USTA potvrdio je i da će masters turnir u Sinsinatiju u avgustu biti premešten u Nacionalni teniski centar Bili Džin King u Flušing Midous u Njujorku i biti održan pre US Opena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar