Četvrti dan Srpske Opena garantuje nam nova uzbuđenja, a na terenu će biti na srpska tenisera u singlu i po prvi put drugi nosilac turnira.

Dan je počeo duelom Dušana Lajovića i Gregoara Barerea od 11.00 na Centralnom terenu, a njihov prvi međusobni susret pripao je srpskom teniseru – 6:3, 6:0.

Francuz je 13 pozicija bolje rangiran, ali to nije pravilo razliku, jer ga je Lajović deklasirao i imaće u četvrtfinalu turnira u Banjaluci najteži zadatak na svetu – da odigra meč protiv Novaka Đokovića u petak (ne pre 15.00).

PROČITAJTE JOŠ

Zatim sledi još jedan susret mladih nada tenisa. Sa jedne strane se nalazi Abedalah Šelbajh iz Jordana koji je upravo u Banjaluci upisao prvu ATP pobedu u karijeri, a sa druge Miomir Kecmanović koji želi da nastavi niz dobrih rezultata ove godine (dva finala turnira iz serije 250).

I nakon ovog meča će se publici u Banjaluci po prvi put predstaviti Andrej Rubljov, aktuelni šampion Monte Karla (od prošle sedmice), ali i Serbia Opena. Rubljov će igrati protiv Peruanca Huana Pabla Variljasa po prvi put u karijeri.


RASPORED I REZULTATI SRPSKA OPENA

ČETVRTAK

Centralni teren

Lajović – Barere 6:3, 6:0

Kecmanovic – Šelbajh 6:4, 7:6

Variljas – Rubljov (ne pre 15.00)

Albot – Lehečka

Tribina

Kabral/Nedovjesov – Dumbia/Rebu 7:6, 6:1

Džumhur – Gaske 6:4, 1:6, 7:6(3)

Mari/Venus  – Eskobar/Idalgo (nakon prikladnog odmora)

Ćaćić/Kecmanovic – Žil/Vliegen (nakon prikladnog odmora)

BONUS VIDEO Lajović pobedio Đerea na turniru u Riju