Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Nadal nije skrivao emocije.

Nadal je u četvrtfinalu Roland Garosa, pobedio prvog tenisera sveta Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 i plasirao se u polufinale.

Nadal je rekao da je meč protiv Đokovića bio magičan i emotivan, ali da nije ništa osvojio i da se samo plasirao u polufinale Rolan Garosa u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

„Vrlo težak meč. Novak je jedan od najboljih igrača u istoriji i igrati protiv njega je uvek sjajan izazov. Jedini način da ga pobediš je da igraš najbolje što možeš od prvog do poslednjeg poena. Magična noć za mene“, rekao je Nadal posle meča.

To je bila 29. pobeda Nadala u 59 međusobnih duela sa Đokovićem.

„Ovo je bila vrlo emotivna noć za mene. I dalje igram ovakve mečeve. Ali, ovo je samo četvrtfinalni meč, zar ne? Ništa nisam osvojio. Samo sam pružio sebi šansu da se za dva dana vratim na teren i igram još jedno polufinale ovde na Rolan Garosu. To mi mnogo znači“, rekao je Nadal, koji će u petak napuniti 36 godina.

„Naravno, Novak, Rodžer i ja imamo zajedničku istoriju. Mnogo važnih mečeva smo do sada odigrali i zbog toga je uvek posebno i emotivno“, dodao je Nadal.

Nadal je posle brojnih problema sa povredama nedavno rekao da bi ovogodišnji Rolan Garos mogao da mu bude poslednji u karijeri.

On će u polufinalu igrati protiv Nemca Aleksandra Zvereva.

Španac je rekorder Rolan Garosa sa 13 trofeja, a sa 21 titulom rekorder je i po broju grend slem trofeja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare