Rafeal Nadal
Rafeal Nadal; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Rafael Nadal se vratio, ali će prvi meč želeti što pre da zaboravi. Endi Mari, teniski veteran sa hroničnim problemima sa kukom, uspeo je da napravi podvig koji je malo ko očekivao. Slavio je sa 6:3, 7:5 protiv trenutno šestog igrača sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Povratak kakav će Španac želeti što pre da zaboravi. Nedeljama je najavljivao da jedva čeka da se vrati na teren i da u Abu Dabiju želi da uhvati pravi zalet za novu sezonu. Umesto da uhvati zalet udario je direktno u zid.

Tako je 134. igrač planete barem za tih sat i 50 minuta podsetio na one dane kada je uspevao da igra rame uz rame sa Špancem, Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom. Mari je podsetio na blistave dane pre operacije kuka koja mu je napravila velike probleme.

Prva dva gema na meču su oba tenisera osvojila dominantno bez izgubljenog poena, a onda je u trećem Marej morao da spasi brejk loptu. Kada je u tome uspeo, kao da je osetio da bi mogao da uradi mnogo više od toga da što skuplje proda kožu.

Došao je do jednog brejka za 4:2, a onda rutinskim servisima osvojio prvi set.

I kada su mnogi pomislili „Dobro Nadal nije igrao mesecima, vratiće se sigurno“, usledio je novi šok.

Uspeo je Rafa da spasi dve brejk lopte, pa onda još dve četiri gema kasnije.

Mari je sa druge strane samo jednom morao da se spasava na ovaj način. Onda je stigao taj presudan trenutak kada je Mari stigao do 40:15, propustio jednu, ali ne i drugi brejk loptu. Bilo je to za 6:5 u drugom setu, a onda je lako zatvorio susret.

Ovaj meč je sa tribina posmatrao i Huan Karlos Prvi, kralj Španije. Nakon meča su se dva prijatelja srdačno pozdravila, a Nadal je pokušao da ostane miran nakon poraza na egzibiciji.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare