Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Rafa oduševio čuvenog tenisera

Nekadašnji četvrti teniser sveta Gij Forže tvrdi da je Rafael Nadal najbolji sportista svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je nedavno osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, ujedno i 22. grend slem pehar, čime je ispisao nove stranice teniske istorije.

Forže je nekadašnji direktor Rolan Garosa, a Nadala stavlja ispred Mihameda Alija, Pelea i Majkla Džordana, kada su u pitanju sportski uspesi.

„Po mom mišljenju, Rafael Nadal ostvario je najveći podvig u istoriji sporta. Tačka. Iznad je Muhameda Alija, Pelea ili Majkla Džordana“, rekao je 57-godišnji Forže i dodao:

„Probajte da nađete disciplinu koja je tako popularna kao tenis, a da je jedan šampion uspeo da osvoji 14 puta najteži turnir na planeti. Nema takvog. Kada je Bjern Borg osvojio Rolan Garos šest puta, rekli smo da je to čudovišno i da niko neće ponoviti. Sampras je imao ukupno 14 grend slem titula, a Nadal je 14 puta uzeo Rolan Garos. To je nezamislivo“.

Nadala u poslednje vreme muči povreda stopala, a mnoge upravo zbog toga njegovi uspesi iznenađuju.

„Ne samo mene, već i sve ostale. Da su nam u prošlosti rekli da će neko isti slem osvojiti 14 puta, niko ne bi verovao. Bilo je nemoguće to i zamisliti. Najbolje od svega jeste što ta serija još traje“, zaključuje Francuz.

Španski teniser podvrgao se posebnom tretmanu, kako bi mogao da se oporavi i zaigra na Vimbldonu ove godine.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare