Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Nije lako Špancu.

Rafael Nadal je osvajanjem Rolan Garosa po 14. put pokazao da mu nema ravnog na šljaci na kojoj dominira od početka svoje karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Španac je uvećao i rekord po broju grend slem titula na 22. i time odmakao glavnim konkurentima Đokoviću i Nadalu.

Glavna priča pored pomenutih brojki svakako je povreda Nadala sa kojom je igrao kroz čitav turnir i na koju se neprestano žalio. Čak je dovodio u pitanje igranje na Rolan Garosu sledeće godine.

Španac je da bi mogao da igra primao injekcije koje su mu stopalo stavljale u stanje anestezije da ne bi osećao nikakav bol. Nakon završetka turnira pričao je detaljno o tretmanu kojem se podvrgao i planovima za budućnost.

Nadal je u međuvremenu stigao u Španiju, a kamere su ga snimile tokom posete lekaru kako izlazi iz kola i to na štakama što znači da u ovom trenutku ne može normalno da se osloni na nogu. Očigledno je da je cena titule u Parizu bila visoka i da će Nadal morati da se leči i odmara. Gotovo je izvesno da zbog svega toga neće igrati na Vimbldonu kao što je i najavljivano prethodnih dana.

Inače, iz Francuske je stigla i optužba na račun Nadala zbog injekcija koje koristi. Giljom Martin, Francuz koji je svojevremeno smatran jednim od najvećih talenata svetskog biciklizma za *Ekip“ je istakao da to njima ne bi bilo dozvoljeno.

„Ono što je Nadal uradio bilo bi nemoguće izvesti na biciklu što je normalno. Ako smo bolesni ili povređeni, ne učestvujemo, ne takmičimo se, to je za mene zdrav razum. Na duže staze, nisam siguran da će to doneti bilo šta dobro Nadalovom članku. Lekovi i injekcije ne samo da imaju efekat ozdravljenja, već svakako mogu da pomognu performans ama. Ako bi biciklista to učinio, čak i da nije zabranjeno, bio bi etiketiran kao korisnik dopinga“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare