Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Možda još uvek ne znamo kada će, zapravo, početi Australijan open, ali znamo da će Rafael Nadal sigurno biti u Melburnu.

Naime, Rafin menadžer Benito Perez-Barbadillo otkrio je planove Španca za početak sezone, koji za razliku od upitnog Rodžera Federera, nema nameru da propusti turnir u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ

Drugi teniser sveta se prijavio za učešće na turniru, iako se trenutno mnogo stvari nalazi pod znakom pitanja.

„Rafa je potvrdio da će putovati u Melburn i igrati na Australijan openu“, rekao je Nadalov menadžer za „Ejdž“.

Španac je jedini put u Melburnu podigao trofej 2009. godine, dok je kao finalist završio četiri puta, a ovo bi trebao da mu bude 15. učešće na turniru.

Nije još uvek potvrđeno ni kada će početi Australijan open, najpre je trebalo da bude od 18. do 31. januara, a sada se očekuje da počne 8. februara i da traje dve nedelje.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Da bi teniseri uopšte mogli da učestvuju zbog zdravstvenih protokola Australije u vezi sa koronavirusom moraće dve nedelje ranije da stignu u Melburn i da to vreme do turnira provedu u karantinu.

Tamo će se testirati prvog, trećeg, sedmog, desetog i poslednjeg dana, a nakon dobijenog negativnog testa moći će da treniraju u sklopu kompleksa.

Podsetimo, veliki problem među teniserima je činjenica da mnogi neće moći da povedu čitavu ekipu sa njima. Naime, bivši šampion ima pravo da povede četiri članova ekipe, tri će moći da povedu igrači u TOP 10…

Titulu šampiona u Australiji brani Novak Đoković, koji je osvojio poslednja dva turnira na stadionu „Rod Lejver areni“. Srbin ima ukupno rekordnih osam trofeja iz Melburna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar