Foto: EPA/ANDY RAIN

Švajcarski teniser Rodžer Federer nije siguran hoće li stići da se oporavi za predstojeći Australijan Open koji počinje u februaru.

Švajcarac skoro godinu dana pauzira zbog povreda i operacija kolena i verovalo se da će se vratiti baš za turnir u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

Federer kaže da se sada trka sa vremenom, između ostalog i zato što je sa 39 godina u poznoj fazi karijere.

„To je trka sa vremenom. Naravno, pomoglo bi kad bih imao još malo vremena i biće nategnuto. Nadao sam se da ću biti sto odsto spreman već u oktorbu. Ali nisam na pravom nivou ni danas. Biće veoma blizu sa Austrlijan Openom,“ rekao je Federer za švajcarske medije.

On je dodatno podgrejao sumnju po pitanju toga da li će se uopšte vraćati na teren, iako je njegov povratak delovao izvesno.

„Nadam se da je ostalo još nešto što ćemo videti od mene u novoj godini“, rekao je Federer. Samo nekoliko dana ranije, Rodžer je „repostovao“ objavu ATP-a i napisao da je uzbuđen zbog svega što sledi.

Međutim, nije nezadovoljan onim što je do sada postigao, posle druge operacije u junu.

„Moja druga operacija je bila veliki korak nazad, ali su prethodni meseci protekli u postepenom poboljšanju. Ne žurimo mnogo, ali će naredna dva ili tri meseca biti presudna“, kaže Federer.

Federer je poslednji put igrao februara ove godine. Nedavno mu je Rafael Nadal izjednačio rekord po broju Grend slemova na 20, dok Novak Đoković ima šanse da ga prestigne po broju nedelja na prvom mestu ATP liste (310), ako tu ostane do marta.

Rodžer je nekoliko puta Olimpijske igre u Tokiju istakao kao svoj glavni cilj za narednu godinu, jer je to trofej koji mu fali u velikoj vitrini pehara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar