Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Španski teniser Rafael Nadal kaže da je njegov tim "naoštren" pred drugo izdanje ATP kupa u kom Španci igraju protiv Australije.

Nadal i ostali teniseri završavaju sa karantinom u koji su prinudno ušli sredinom januara, kako bi sada bili sigurni da nemaju koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

„Probaćemo da damo maksimum i obezbedimo dobru zabavu navijačima u Australiji. Za neke ljude koji pate kod kuća, probaćemo da stvorimo neku vrstu zabave. Hteo bih da vam čestitam na neverovatnim naporima da ovde suzbijete virus. To je jedan od najboljih primera u svetu kako stvari treba da se rade. Cenimo trud i što smo ovde da igramo svoj sport“ rekao je Nadal, a prenosi ATP.

Ovo je način da se ublaže negativni efekti onoga što su teniseri pričali prethodne dve nedelje, žaleći se na miševe, smeštaj, hranu ili to što su neočekivano zatvarani na po 24 sata u sobama.

Španci svoje takmičenje na ATP kupu počinju u utorak protiv Australije, dok protiv Grčke igra u četvrtak. Nadal i ekipa se nadaju da će ovog puta pobediti, pošto su prošli put izgubili od Srbije u finalu.

Nadalov rival na tom putu će biti i Aleks De Minor koji mu je stajao na putu i lani kada je Rafa slavio 4:6, 7:5 i 6:1.

„Napreduje svake godine. Mislim da će biti veoma tvrdo za sve nas koji igramo protiv sjajnog tima Australije. Mi smo dobri, imamo strašne igrače pa imamo više opcija. Svi smo spremni da se takmičimo i to na najvišem mogućem nivou“, uveren je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar