Foto: EPA-EFE/RITCHIE TONGO

Rafael Nadal je prethodnih dana bio jedan od glasnijih kritičara, ali španski teniser je u poslednjem intervjuu iznenadio rečima koje je uputio Novaku Đokoviću.

Nadal je jedan od 72 tenisera i teniserke koji se nalaze u Australiji u karantinu pred nastup na Australijan openu, a cilj kom teži Španac je druga titula u na prvom grend slemu sezone.

PROČITAJTE JOŠ...

On bi u narednih nekoliko dana trebalo da izađe iz karantina u Adelejdu i počne sa laganim treninzima, a njegovu dostupnost iskoristili su novinari CNN-a i sa Nadalom porazgovarali o rivalitetu između njega, Federera i Đokovića.

Rivalitet Švajcarca i Španca spada u najveće u istoriji ne samo tenisa, već sporta generalno, a Nadal ističe da je zbog toga ponosan:

„Dugo već igramo jedan protiv drugog, mislim čak od 2005. godine. Ponosan sam i srećan jer smo ušli u istoriju našeg sporta“, rekao je Nadal.

A potom je u priču dodao i Đokovića, i istakao da su ova trojica tenisera uradili nešto prelepo za tenis:

„Imamo dobar odnos, među nama vlada poštovanje. Uradili smo fantastične stvari zajedno, veoma važne za ovaj sport“, istakao je osvajač 20 grend slem titula, nakon čega je dodao:

„Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica i međusobno se terali da budemo bolji“, zaključio je Nadal.

Španac je, inače, pre nekoliko dana izneo niz kritika na račun Đokovića, kada ga je, između redova, nazvao licemerom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar