Foto: EPA-EFE/DAVID CROSLING

Revolucija u tenisu je stopirana, iako je Dominik Tim osvojio US Open, stvari se vraćaju na staro - trku članova "velike trojke".

Kristofer Kleri, autor Njujork tajmsa, piše da je malo nedostajalo da Stefanos Cicipas dođe u priliku da postane tek drugi aktivni osvajač Grend slem turnira mlađi od 30 godina.

PROČITAJTE JOŠ

On je time aludirao na polufinalni duel ovogodišnjeg Rolan Garosa sa Novakom Đokovićem koji je odlučen tek posle pet setova.

Finale između Đokovića i Rafaela Nadala će biti njihov 56. susret, a srpski teniser ima tri pobede više.

„Nedeljni duel bi mogao da bude prilična tutnjava u Parizu. Kakav god ishod bio, to će biti jedan od najvažnijih mečeva. U ulogu su rekordi, Nadal juri 20. trofej čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a Novak 18. što bi ga približilo Nadalu. Ovo će biti retka prilika gde će navijači Švajcarca kao svog favorita imati Đokovića“, navodi se u tekstu.

Trka za najtrofejnijeg tensiera u istoriji će biti sve zanimljivija, a autor navodi da je Đoković jedini aktivni teniser koji je pobedio Nadala na Rolan Garosu.

„Novak je jasno drugi najbolji igrač na šljaci, ispred Federera, a iza Nadala. Ova sezona je imala potencijal da bude najbolja za Novaka, da nije bilo koronavirusa i incidenta na US Openu. Ta diskvalifikacija je njegov jedini poraz u 2020. godini. Dakle, on ima skor od 37-1, te 11-0 na šljaci, pošto je osvojio turnir u Rimu“.

Kleri navodi da Novak posle pobede nad Federerom prošle godine na Vimbldonu ima priliku da pobedi i Nadala na njegovoj omiljenoj podlozi, a prognoza da će biti visoka vlažnost vazduha i temperatura od oko petnaestak do dvadeset stepeni Celzijusa znače da će loptice odskakati niže, što je prednost za Novaka.

„Za razliku od Nadala, Novak se ne oslanja toliko na spin udarce. Novak se uglavnom drži osnovne linije odakle može da uzvraća na Nadalove forhende, udarajući lopticu čim ona odskoči. Niži odskok loptice znači da bi mogao bolje da se brani i vraća loptice, naročito svojim dvoručnim bekhendom“.

I za kraj…

„Možda će ovo više biti mentalni duel. Nadal zna da je Đoković možda jedini čovek koji može da ga pobedi, čak i uprkos vrhunskoj igri. To zna i Đoković“, zaključio je Kleri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar