Dominik Tim Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Pre samo dve godine je pričao: "Zašto bih pomagao drugim teniserima, zato što bolje radim posao od njih".

Austrijski teniser Dominik Tim polako se vraća u svoju prepoznatljivu formu, ali ne ide kako je planirao.

PROČITAJTE JOŠ:

Tima već dugo muče povrede, pa je tek pre 15 dana pobedio jednog rivala posle mnogo vremena i niza poraza.

Pobedio je Filipa Mišolića na čelendžeru u Salcburgu, savladao je od tada i Emila Rusuvuorija, Roberta Bautistu Aguta, poražen je od Sebastijana Baeza i Fakunda Bagnisa, pobedio je i Uga Gastona.

„Nije bilo lako ostati pozitivan na proleće. Gubio sam meč za mečom. Takođe, kako sam igrao, to nije bilo dovoljno za nivo igre ovih momaka. Ulazio sam u te duele znajući da nisam u stanju da pobedim, tako da sa mentalne strane nije bilo lako. Na Rolan Garosu sam seo sa svojim timom i rekao im da mi je potreban još jedan blok treninga da bih se vratio na nekadašnji nivo“, rekao je Tim za ATP.

On je pre dve godine kada je počela pandemija koronavirusa sučelio mišljenje sa Novakom Đokovićem.

Dominik Tim
EFoto: PA-EFE/DAVE HUNT

Novak je insistirao na tome da se najbolji teniseri odreknu dela svojih prihoda u korist onih slabije rangiranih, što se Timu nije dopalo.

Karma ili nešto drugo, tek Tim nije onaj stari koji je osvojio US Open 2020. i bio zaista fantastičan igrač.

„Osećam kao da sam na početku karijere, svaka pobeda bila je nešto posebno. Stigao sam do četvrtfinala u Baštadu na ATP 250 i to mi mnogo znači. Slično je bilo na početku karijere. Slično je bilo i kada sam počeo da igram. Kada naviknete da pobeđujete, jedna pobeda ne znači previše, ali ne bi trebalo da bude tako. Nivo je tako visok, svi igraju dobro, svaka pobeda bi trebalo da bude nešto posebno i tako se sada osećam“, rekao je Tim.

Podsećamo, njegov najbolji plasman u karijeri je treće mesto, a po pravilu je bio tvrd orah za Novaka dok je bio na vrhuncu forme.

Sad mu je cilj da se do kraja sezone vrati na taj nivo i bude siguran da može da pobedi bilo koga, mada je svestan da se to neće desiti ni sada ni do US Opena.

BONUS VIDEO: Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar