Novak Đoković
Novak Đoković; Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se na spisku učesnika za US Open.

Novak je više puta ponovio da želi da igra na poslednjem grend slemu sezone, ali i da ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

A za strance je vakcina uslov da bi mogli da uđu u SAD, što ranijih godina nije bio slučaj, pa je Đoković igrao.

Ovog puta se nalazi na spisku učesnika i na US Openu i na mastersu u Sinsinatiju, tako da bude prijavljen, ako dođe do situacije da može da učestvuje.

Međutim, loša vest je što organizatori US Opena ponavljaju da ne žele da traže medicinsko izuzeće za Đokovića, iako je iza njega stalo više poznatih tenisera, političara, pa čak i lekara.

Pokrenuta je čak i peticija da mu se dozvoli da igra, dok je njegov trener Goran Ivanišević rekao da je veća šansa da on osvoji Umag, nego da Novak zaigra u Njujorku.

„Prema pravilniku grend slem turnira, svi igrači automatski se stavljaju na listu učesnika na osnovu liste na 42 dana pre početka turnira. US open nema pravilo obavezne vakcinacije, ali poštovaće stav vlade SAD povodom putovanja u zemlju za nevakcinisane ljude koji nisu građani SAD“, naveli su sa US Opena.

U glavnom žrebu se nalaze Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović, dok je Aleksandra Krunić tu od devojaka.

Podsećamo, US Open počinje 29. avgusta i traje standardno dve nedelje, a Novak je lani igrao finale, tako da je veliki ulog u igri, ako ne bude mogao da nastupi na Flašing Medouzu.

BONUS VIDEO: Đoković o suzama – Sve mi se nakupilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare