Holger Rune
Holger Rune, Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Danski teniser Holger Rune još jednom je iskazao svoje oduševljenje Novakom Đokovićem.

Danac se po prvi put u karijeri u profesionalnom meču sastao sa Novakom na US Openu ove godine, što mu je kako kaže bilo jedno od najboljih iskustava u životu.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je lako pobedio, ali od tada je Rune imao samo reči hvale za srpskom tenisera.

U nedavnom intervjuu koji je davao bio je upitan koji je najbolji savet koji je dobio od „Velike trojke“. Tom prilikom izdvojio je Novaka ispred Nadala i Federera.

„Prvi put kad sam trenirao sa Đokovićem, upitao me je da li mi se sviđa kako igram tenis. Rekao sam da i rekao je da je to dobro i važno. Tada sam mislio da je to malo čudno, ali kasnije sam razmišljao o tome i shvatio da je zaista važno da mi se sviđa kako igram. Tenis me čini srećnim.

Novak mi je rekao mnogo dobrih stvari. Smešno je jer se uvek Federer i Nadal pominju kao dobri momci, ali u pogledu budućih generacija, mislim da Đoković najviše daje. Nisam čuo da Rodžer i Rafa daju previše saveta mladim igračima, možda daju mladima iz svojih zemalja, ali po mom mišljenju Novak najviše daje“, rekao je Rune.

Rune je ove godine napravio neverovatan skok na ATP listi, pošto je u januaru bio na 474. poziciji, a sada je 103.

Na Završnom turniru sezone za mlade „Next gen“ ispao je u grupnoj fazi, a na čelendžeru u Pauu u Francuskoj završio je učešće u polufinalu.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Srema

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar