Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Nina Stojanović nije uspela da napravi senzaciju godine, pošto je poražena od Serene Vilijams u 2. kolu Australijan opena u dva seta - 6:3, 6:0.

Srpska teniserka je u Melburnu upisala prvu grend slem pobedu u karijeri protiv Irine Begu rezultatom 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, već u drugom kolu Nina Stojanović je išla na legendarnu Serenu na čuvenoj „Rod Lejver Areni“, i odlično je parirala u prvom setu, ali je u drugom posustala i ostala na nuli. Vilijams je u prvoj rundi bila bolja od Laure Zigemund 6:1, 6:1, za manje od sat vremena.

Nina je do sada bolje rezultate beležila u dublu nego singlu, ali je ove godine prvi put odradila cele pripreme od šest nedelja bez pehova i ovim partijama definitivno najavila bolje dane. Amerikanku u 3. rundi čeka Anastasija Potapova, 101. na svetu, koja je savladala Timeu Baboš u dva seta.

Serena je otvorila meč na najvećoj sceni s tri vezana poena, a Nina je do prvog došla vinerom iz riterna i potom maestralno uzvratila bekhend paralelom za „đus“, ali je iskusnija rivalka ipak povela posle žestoke uvodne borbe.

Odlično je parirala srpska teniserka, čak 24 minuta su trajala četiri gema, i u tom četvrtom je posustala posle tri spasene brejk lopte, pošto je Vilijams brejkom povela sa 3:1.

Iako je izgubila tri gema zaredom, to nije poljuljalo Stojanovićevu, već je odigrala gotovo savršenu deonicu i uz jedan izgubljen poen smanjila na 4:2.

Rezultat jeste drugačije pokazivao, ali je Nina zaista bila u svakom gemu blizu brejka. Imala je i dve vezane brejk šanse, od kojih je Serena uz glasnu proslavu spasla prvu, drugu snažnim asom i potom sačuvala prednost.

Nedugo zatim je Vilijams i uzela prvi set sa 6:3, ali ju je naša reprezentativka naterala da se dobro pomuči za svaki poen. Slično je uspevala i u nastavku, gađala je linije Nina i ređala vinere, imala ih je 14 naspram 21 rivalke početkom drugog seta, ali…

Serena je potvrdom novog brejka došla do 2:0, potom joj je Stojanovićeva skoro poklonila svoj servis gem, da bi Amerikanka servisima od 200 kilometara na sat najavila pobedu. Trećim vezanim brejkom povela je sa 5:0 i na kraju s nulom došla do trijumfa i plasmana u 3. kolo.

Stojanovićeva je trenutno 99. na listi, dok Serena Vilijams (11. na VTA listi) napada svoju 24. grend slem titulu, čime bi izjednačila rekord Margaret Kort.

Australijan open, 2. kolo, sreda:

S. Vilijams – Stojanović 2-0 (6:3, 6:0)

Šje – Andresku 2-0 (6:3, 6:2)

Sabalenka – Kasatkina 2-0 (7:6(5), 6:3)

Potapova – Baboš 2-0 (6:2, 6:4)

Vodorusova – Marino 2-0 (6:1, 7:5)

Li – Korne 2-0 (6:2, 7:6(6))

Kirstea – Kvitova 2-1 (6:4, 1:6, 6:1)

Dijas – Pera 2-1 (6:4, 3:6, 6:3)

V. Vilijams – Erani

Fero – Ribakina

Žabur – Šmidlova

Kudermetova – Gračeva

Mugurusa – Samsonova

Švjontek – Đorđi

Garsija – Osaka

Tomljanović – Halep

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar