Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Ešli Barti odbranila je titulu na Majami openu pošto je Bjanka Andresku bila prinuđena da preda meč u drugom setu finalnog meča.

Barti je bila na putu da savlada Kanađanku kada je mlada teniserka pri vođstvu rivalke od 4:0 u gemovima nakon 6:3 u prvom setu obnovila povredu sa kojom je imala problema u prethodnih više od godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je tokom drugog gema drugog seta nezgodno stala i osetila bol, posle čega je zatražila pomoć fizioterapeuta, ali izdržala je još malo, ali je već u četvrtom gemu morala da se povuče.

„Nisam želela da stanem, ali je Abdul Sila, moj fitnes trener, učinio šta je trebalo kako bi me sačuvao od same sebe, jer sam konstantno gurala sebe do tačke kada sam mogla samo dodatno da pogoršam stvari. Rekla sam da ne želim da prekinem meč, ali sam ga poslušala jer sam znala da je to najbolja odluka“, rekla je ona.

Bartijevoj, inače prvoj teniserki planete, ovo je bila 10. titula u karijeri, po prvi put je uspela da odbrani trofej, a ujedno je zabeležila i 12. uzastopni trijumf na turniru na Floridi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar