Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković će, kako sada stoje stvari, morati da bude vakcinisan kako bi se takmičio na Australijan openu početkom sledeće godine. Poruke ne prestaju da mu stižu o ovom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

Realna je mogućnost da će svi koji žele da igraju u Melburnu morati da donesu potvrdu o vakcinaciji, a novinare je zanimalo da li to znači da Novak koji je osvojio devet puta ovaj turnir neće moći da se takmiči početkom sledeće godine.

Premijer Viktorije Danijel Endrjuz je jasno odgovorio.

“Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedina titula koja će vam pružiti zaštitu jeste dokaz o prvoj i drugoj dozi vakcine”, poručio je Endrjuz.

Savezni premijer Australije Skot Morison izneo je sličnu poruku za sve strane držvljane koji žele da dođu u Australiju.

“Logika i mnogobrojni razgovori sa saveznim premijerom mi govore da će ulazak u zemlju biti dozvoljen australijskim držvljanima koji nisu vakcinisani. Ali, ako ste strani državljanin i nameravate da dođete u Australiju poslovno ili turistički, šanse da vam bude odobren ulazak u zemlju su vrlo, vrlo male”, istakao je Morison.

Novak je ranije ove godine govorio o vakcinaciji.

“Šest meseci izostanka sa turnira prethodne godine nije bilo lako ni za koga od nas. Takođe, nije bilo lako ni živeti u takvim okolnostima. Ljudi širom sveta su bili u velikim problemima. Nisam u poziciji da govorim o tome jer nisam ekspert, ne mogu da debatujem o razlozima zašto stadioni ne mogu da budu puni i da li će vakcine pomoći ili ne oko tog problema. Smatram da bi to trebalo da bude lična odluka – da li ćete se vakcinisati ili nećete. Nadam se da će tako i ostati. To je opcija koju ja podržavam“, rekao je Srbin krajem avgusta.

BONUS VIDEO Novak Đoković izjava posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare