Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trebalo bi da opet nastupi u Australiji.

Nik Kirjos, australijski igrač je srećan što će Novak opet imati šansu da se bori.

PROČITAJTE JOŠ:

„Što se mene tiče, on je jedan od najboljih na planeti. Radujem se što ćemo opet moći da ga ugostimo u Australiji i što će pokazati kakav je takmičar. Stvarno osećam da nijedan meč nije u punom gasu, bez Đokovića u njemu. On, Rodžer Federer i Rafael Nadal su bili troglavo čudovište koje su sve vreme svi teniseri hteli da pobede“, rekao je Kirjos, a preneli australijski mediji.

Novak će sezonu startovati iz Adelejda i Australijan opena, a na prvom grend slemu će probati da osvoji desetu titulu turnira u Melburnu.

Kirjos je početkom 2022. bio jedan od onih koji su podržali Đokovića, kada je vlast u njegovoj zemlji rešila da u pritvor stavi jednog od najvećih tenisera svih vremena.

„Nije naš dobar odnos baš potpuna novina, ali su mediji postavljali drugačiji ton, stvarali priču da se ne volimo. Međutim, Novak zna da sam bio jedna od osoba koja je stala uz njega kada se javio pravi izazov iz života“, rekao je Kirjos i dodao da oseća poštovanje prema srpskom igraču.

VIDEO Kirjos se nervira, psuje i viče na sudiju u finalu sa Đokovićem

Đoković je deportovan, a Kirjos i on su tada popravili odnose, koji su ranije bili narušeni Nikovim zapaljivim izjavama.

Sada smatra da samo Danil Medvedev možda može da ga pobedi na Australijan openu, dok je dao svoj sud o tome hoće li biti novih grend slem šampiona dogodine.

„Mislim da ću na to pitanje reći ‘ne’. Rafa će verovatno osvojiti Rolan Garos, Đoković verovatno Vimbldon, osim ako ga ja ne ‘presečem’, pa ne znam. Đoković je tako dominantan, da svako ako ne podigne svoj nivo na daleko bolji, ne vidim kako Novak može da poklekne u Australiji i Njujorku. Možda eventualno Danil može da ga pobedi, ja bih svakako voleo da osvojim jedan GS, ali sam i realan, baš je dominantan“, rekao je Kirjos.

On se sa Novakom sastao u finalu Vimbldona 2022. godine i uzeo set srpskom igraču, ali je Novak na kraju osvojio trofej.

BONUS VIDEO: Više se preznojio nego protiv Kirjosa, Novaka obezbeđenje jedva provuklo kroz špalir navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar