Dana White i Andy Murray Foto: Amy Kaplan/Icon Sportswire / Newscom / Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neočekivan sukob.

U trenutku kada se čitav fudbalski svet priprema za utakmice četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru, pažnju je neočekivano privukao Dejna Vajt, prvi čovek UFC-a.

PROČITAJTE JOŠ...

Vajt, glavno lice jedne od najpopularnijih organizacija u svetu borilačkih sportova još od 2001. godine, izazvao je revolt ljubitelja fudbala komentarom vezanim za najvažniju sporednu stvar na svetu.

On je, naime, tokom intervjua za kanadski portal Kalgari San govorio i o Mundijalu u Kataru, gde su učestvovale reprezentacije SAD (ispali u osmini finala od Holandije)

„Nisam preveliki fan hokeja, ali poštujem talenat koji je neophodan za taj sport. Fudbal, sa druge strane? Ne podnosim ga, mislim da je sport za koji je potrebno najmanje talenta na svetu. Postoji razlog zašto ga trogodišnjaci igraju. Trčiš okolo i šutiraš loptu. Kažu mi da to ne smem da kažem u Brazilu… To govorim u svakoj zemlji gde odem.

Kad igrate sport u kom postoji toliko velika mreža, a rezultat je 3:1, da li me vi zaj**avate? Koliko netalentovan moraš da budeš da postigneš samo tri gola? Sa druge strane, kad pogledate hokej, igrači na klizaljkama po ledu krivim štapom pokušavaju pak da ubace u gol tek nešto veći od golmana. Tu bi rezultat trebalo da bude 3:1“, rekao je Vajt.

Ovakav njegov komentar izazvao je burnu reakciju ljubitelja fudbala, a među prvima se oglasio Endi Mari, čuveni teniser, koji je odgovorio Vajtu:

„Zar gol u američkom fudbalu nije veći, i to bez golmana da ga čuva?“

Foto: Instagram/Printscreen

BONUS VIDEO Zbunjena lepotica na tribinama nasmejala sve nakon Novakove greške